RAPP mukana Helsingin ydinkeskustaan nousevassa Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen jättihankkeenrakennuttamisessa ja turvallisuus- koordinoinnissa sekä viestinnässä.

Toteutusvaiheen työt aloitetaan heti vuoden 2024 alussa ja urakan on määrä valmistua loppuvuonna 2027. Uusi kiinteistö rakennetaan Kamppiin, Runeberginkadun, Fredrikinkadun, Kampinkujan ja Salomonkadun rajaamalle katu- ja torialueelle, Kampin metroaseman lippuhallin paikalle. Rakennukseen tulee maan alle kaksi ja maan päälle kahdeksan kerrosta. Hanke mahdollistaa Helsingin eteläisten osien asukkaille hyvin saavutettavat, monipuoliset ja nykyaikaiset julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut noin 140 000 käyttäjälle.

”Suunnittelun keskeisinä lähtökohtina olivat rakennuksen saavutettavuus ja toimivuus käyttäjälle, elinkaarikestävyys sekä hyvä kaupunkikuvallinen laatu. Tiiviisti rakennetun maanpäällisen ja maanalaisen ympäristön vuoksi suunnittelun ja myös rakentamisen vaikeuskertoimet ovat korkeita. Suunnittelijat ovat löytäneet hyvin ratkaisuja sekä kaupunkikuvallisiin että teknisiin haasteisiin”, kiitti projektinjohtaja Tuomo Salonpää Helsingin kaupungilta.

”Tiiviillä tontilla ja keskeisellä paikalla työskentely vaatii erityisosaamista ja hyvää yhteistoimintaa projektin eri osapuolten välillä. Vuoden 2023 aikana hankkeen toteutussuunnittelua on edistetty hyvin ja tontilla on tehty esirakennustöitä, kuten katujen johtosiirtotöitä. Yhteistyö eri osapuolten kanssa on sujunut hienosti”, kertoi hankepäällikkö Jukka Viinamäki YIT:stä.

”Kiitoksia tiimille hyvästä yhteistyöstä. Me teimme sen! Nyt on varmaa, että noin neljän vuoden kuluttua Helsingin keskustaan avataan hieno terveys- ja hyvinvointikeskus. On ollut tosi hieno kokemus olla mukana hankkeen projektinjohdossa viimeiset 3 vuotta!” toteaa projektinjohtaja Stefan Nymander RAPP Valvontakonsulteilta, RAPP Valvontakonsulttien toimitusjohtajan Minna Heinonen kannustaessa hankkeen johtoa eteenpäin.

”Olen ylpeä RAPPin tiimistä ja pitkäjänteisestä tekemisestä hankkeen parissa. Haluamme olla halutuin kumppani asiakkaillemme. Meille on tärkeää olla asiakastarpeen paras tulkitsija ja vastuullisen toiminnan viestinkantaja. Reilu yhteistyötoimija kuten yrityksemme kautta historian tunnetaan” kertoo Rapp Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja omistaja Juuso Hämäläinen.

Lisätietoja:

Rapp Oy suomalainen rakennuttajatoimisto, joka toimii rakennuttajakonsulttina rakennus- ja kaupunki-infrahankkeissa Suomessa ja ulkomailla. Yritys on toiminut 34 vuotta ja se on aina keskittynyt projektinjohtoon ja työmaavalvontaan. Rapp Oy sekä sen tytäryhtiöt Rapp Valvontakonsultit Oy ja Rapp Live Oy toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Lahdessa ja Lappeenrannassa.

Minna Heinonen, toimitusjohtaja RAPP Valvontakonsultit Oy, +358 40 5694 757

Petra Eratuli, toimitusjohtaja RAPP Konserni, +358 40 0415 946

#rapp #rakennusala #kasvava #kehittyvä #rohkeihminen #pitkäjänteinen #luotettava #valvontakonsultit #hyviäuutisia