RAPP mukana Hoasin Pasilan Huippu hankkeessa – hybridirakennus tuo opiskelijat, pääkonttorin ja liiketilat saman katon alle

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin rakennuttama Hoas Huippu nousee Keski-Pasilaan. Kolmeen 7-kerroksiseen lamellitaloon ja kolmeen 14–17-kerroksiseen tornitaloon rakennetaan lähes 400 asiakkaalle asunnot sekä Hoasin uusi pääkonttori. Pääkaupunkiseudun solmukohtaan sijoittuva Huippu tarjoaa opiskelijoille heidän toivomiaan laadukkaita yksiöitä sekä Pasilan erinomaiset palvelut ja liikenneyhteydet.

Suomen vilkkaimman radan viereen Helsingin Keski-Pasilaan nousevan opiskelijoiden asuintalon rakentaminen on alkanut. Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön rakennuttama Huippu on Hoasin suurin yksittäinen hanke ja hybridirakennuksena ainutlaatuinen.

Kolmesta 14–17-kerroksisesta tornista ja kolmesta matalammasta lamellitalosta rakentuvaan kokonaisuuteen tulee kaikkiaan 359 opiskelija-asuntoa, pääosin yksiöitä. Koko Huippu-korttelin laajuus on 16 000 kerrosneliömetriä.

– Suunnittelimme Huippuun korostetusti yhteistiloja, jotka palvelevat myös muualla asuvia Hoasin asukkaita. Huipussa on monia kohtaamispisteitä, joissa opiskelijat voivat tavata toisiaan. Lisääntyneen etäopiskelun myötä nämä ovat entistä tärkeämpiä. Huippu on erinomaisten liikenneyhteyksien varrella ja haluamme, että opiskelijat tulevat viihtymään Huipulle, kertoo Hoasin hankepäällikkö Anneli Keränen.

Huippu-korttelin kokonaisuus nousee Kauppakeskus Triplan pohjoispuolelle. Kyseessä on mielenkiintoinen moniammatillinen yhteistyöhanke, toteaa RAPP Valvontakonsulttien toimitusjohtaja Minna Heinonen. RAPP Valvontakonsulteilla on hankkeessa sähkötöiden valvonta, mihin Minna jatkaa, että hankkeen edistymistä on hauska tarkkailla myös RAPP:in pääkonttorilta Triplasta käsin.

Huipun pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy, suunnittelua on tehty yhdessä A-Insinöörien rakenne- ja akustiikkasuunnittelijoiden kanssa. Hankkeen urakoi Hartela.

Huipussa on hyvin huomioitu yleistyneen yksin- ja etäopiskelun vastapainoksi tarvittavat yhteistilat. Kuntosalin ja pesulan lisäksi yhteistiloihin kuuluu yhteisopiskeluun tarkoitettu lukusali, asukastoimikuntien käyttöön tarkoitettu workshop-tila sekä tapahtuma- ja liikuntatila, joka on avoin kaikille Hoasin asukkaille.

Ensimmäiset opiskelijat pääsevät muuttamaan Huippuun kahden vuoden kuluttua marraskuussa 2025. Rakennus valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026.

Hoas Huippu erottuu väritykseltään Pasilan katukuvassa. Kellansävyiset sandwich-betoniseinät toimivat vaaleansävyisinä tehosteina lännen suuntaan, ja itään avautuvat tummemmat, keskiharmaat tiilipinnat. Ylimmät kerrokset ovat tiililaattapintaisia elementtejä. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy

Lisätietoja:

Rapp Oy suomalainen rakennuttajatoimisto, joka toimii rakennuttajakonsulttina rakennus- ja kaupunki-infrahankkeissa Suomessa ja ulkomailla. Yritys on toiminut 34 vuotta ja se on aina keskittynyt projektinjohtoon ja työmaavalvontaan. Rapp Oy sekä sen tytäryhtiöt Rapp Valvontakonsultit Oy ja Rapp Live Oy toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Lahdessa ja Lappeenrannassa.

Petra Erätuli-Kola, toimitusjohtaja RAPP Konserni, +358 40 0415 946